Veledůležité body z derby

29.04.2024 07:59

Jediná branka rozhodla derby v Plaňanech, odkud si "A" mužstvo odvezlo 3 body za výhru 1:0.

„Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý zápas. Derby je vždy specifické a co pamatuji, tak v Plaňanech se nám nikdy nehrálo lehce. Chtěli jsme být úspěšní a napravit bodovou ztrátu z minulého kola, proto hlavním cílem bylo ubránit nepříjemnou ofenzívu domácích a nějaký gól vstřelit. Podle výsledku zápasu se nám to podařilo znamenitě, žádný obdržený gól a jeden v síti soupeře znamená plný bodový zisk, takže spokojenost,“ uvedl trenér Zdeněk Buřič.

„Od začátku to byl více boj než nějaký kombinační fotbal. Hodně soubojů končilo dohráváním, hra se často přerušovala. Karty rozhodčí dlouho šetřil, měl jsem trochu obavy, aby nepřišlo nějaké zranění, především na našeho kapitána mi jich přišlo pár ostřejších. Celkově byla první půle z naší strany více opatrná, hráči se soustředili na bezchybnou defenzívu, v prostředku nám však zároveň chybělo více pohybu a neměli jsme odražené míče. Vzadu jsme ale fungovali zodpovědně, hodně úspěšných soubojů sehrál Marek Kaše s domácím Klucskou, uhlídat tohoto střelce bylo jedním z úkolů. My měli v útoku podobně silového hráče Pavla Sovu, který schytal na hřišti i z hlediště spoustu ran a nepříjemných narážek, ale svůj temperament ustál a minuty na hřišti svědomitě odmakal,“ potěšilo Buřiče.

„V první půli moc vyložených šancí nebylo, domácím jednou nahrávaný míč z levé strany nebezpečně přelétl přes celé vápno a pak krásnou střelu z 20 metrů k tyči vyrazil skvělým zákrokem Cmár. Myslím, že naše útoky mohly být více nebezpečné, ale chybělo lepší finální řešení, tvrdší střela nebo přesnost, jako třeba při sólu Sovy na domácí bránu, nebo řešení situace při vyběhnutém gólmanovi z brány,“ podotkl.

„V druhé půli jsme zlepšili pohyb a častěji se dostávali k bráně soupeře, ovšem obránci domácích si s centrovanými míči do vápna vždy poradili a nadějné průniky úspěšně zastavovali. Když už se podařilo dostat za obranu, velkou šanci neproměnil Brunclík, sám před brankářem nechal Arnolda vyniknout. Šťastná chvíle přišla až po střídání, kdy na hřiště přišel nejprve Němec a po něm Hovorka. V 75. minutě nejprve druhý jmenovaný vybojoval na půlce soupeře míč, aby nasměřoval přízemní přihrávku z pravé strany do vápna, kam si za všemi hráči na správné místo naběhl právě Tomáš Němec a přesnou střelou k tyči nedal brankáři domácích šanci. Výhoda prvního gólu byla ohromná, mohli jsme se soustředit především na udržení vedení, které jsme nakonec mohli ještě navýšit, ale po chybné rozehrávce soupeře nezakončil přesně Roman Hovorka. Soupeř se do posledních minut snažil dostat k nějaké šanci, výhru jsme si ale už pohlídali,“ oddechl si Zdeněk Buřič.

zdroj Kolínský deník

 

ZÁPIS O UTKÁNÍ