Derniéra nevyšla

18.06.2024 06:16

"A" mužstvo prohrálo v závěrečném kole na domácím hřišti s Velimí "B" 0:2.

„Zápas se hrál od začátku ve svižném tempu a ve správných emocích. Soupeř se pohyboval s obranou poměrně vysoko, tak jsme se více snažili dostávat rychlé míče jednoduše nákopem za obrannou čtyřku a z toho přišly také naše největší šance, jenže z několika opakovaných samostatných úniků jsme ani netrefili bránu. Koncovka se v tomhle utkání ukázala jako naše slabina, první půle určitě nemusela skončit bez branek. Hosté zahrozili dvakrát jedovatou střelou z dálky, brankář Cmár musel být hodně pozorný, a jinak jsme jejich pokusy z vápna ubránili. Ke gólu jsme měli rozhodně blíže, jenže v zakončení chybělo více klidu a přesnosti,“ posteskl si trenér Peček Zdeněk Buřič.

„Druhou půli jsme nezačali dobře. Soupeř se na naší polovině dostal k míči a dalším pokusem z dálky už byl úspěšný. Před šestnáctkou napřáhl Kmoch a trefil míč tak šikovně, že na jeho střelu doprostřed branky náš gólman nestačil zareagovat. Snažili jsme se o vyrovnání, jenže nadějné útoky jsme buď nedotáhli do finálních přihrávek, a nebo, když už míč poskakoval před brankou, nebyl nikdo z našich hráčů na správném místě, aby míč do brány jednoduše dokopl. Podle mého soudu jsme pak měli v závěru kopat po ruce penaltu, ale rozhodčí byl opačného názoru. V nastavení, kdy jsme dohrávali pro zranění našeho hráče v deseti pak hosté potvrdili, že v tomto soutěžním ročníku budou proti nám stoprocentně úspěšní, když z rychlého protiútoku přidali druhý gól,“ podotkl Buřič.

„Podle mě by zápasu slušela remíza, ale po minulých střeleckých hodech jsme si tentokrát vybrali střelecký půst. I tak to někdy bývá, kluci ale bojovali a v derby, kde šlo už především o prestiž a možné vylepšení místa v tabulce, jsme nebyli rozhodně horším týmem. Bohužel jsme se s domácími fanoušky nerozloučili vítězstvím, tak třeba jsme si ho schovali už na příští ročník v B třídě,“ dodal Zdeněk Buřič.

„V posledním utkání sezony, před početnou diváckou kulisou, jsme čtvrtým vítězstvím v řadě potvrdili konečné páté místo,“ potěšilo trenéra Velimi B Jiřího Ptáčka.

„Domácí hrozili dlouhými nákopy za obranu, se kterými jsme si po většinou poradili. Přesto měli pár nebezpečných závarů, které ale zlikvidoval náš brankář. My se naopak snažili kombinovat, ale chyběla nám často finální fáze. Naše šance tak přicházely po střelách zpoza vápna. Dvě dokázal vyrazit domácí gólman, na třetí z úvodu druhého poločasu už ale nedokázal reagovat. Chvíli na to jsme nastřelili tyč po individuální akci. V nastaveném čase jsme pak po kombinaci našich dorostenců přidali druhý gól,“ dodal Jiří Ptáček.

zdroj Kolínský deník

 

ZÁPIS O UTKÁNÍ